Förhösten bjuder på amerikansk jazz

JAZZ. Rob Dominis är pianisten i trion. Bild: Timo Lindholm

Det blir sommarens nästsista chans att njuta av amerikansk pianojazzmusik när Rob Dominis Trio spelar egna arrangemang av jazzstandards och klassiker.

En trion bestående av Rob Dominis på piano, Sampo Tiittanen på bas och Thomas Törnroos på trummor bjuder på två jazzkonserter i Östnyland under sommarens sista dagar.

Som specialkrydda på den första konserten, på Haiko hgård, har Rob Dominis arrangerat några klassiker ur popmusikvärlden i jazztappning på samma sätt som musikalstycken från 40- och 50-talet gjordes till jazzstandards. Konserten äger rum på Haiko gårds terrass lördag den 19 augusti klockan 20-22.

Sommarens sista (eller höstens första) jazzkonsert äger rum när Rob Dominis Trio uppträder på Höst-Jazz på Postbacken söndag 3.9 klockan 18-20. Då blir det extra förstärkning med i sammansättningen när trion utökas med jazztrumpetisten Mikko Pettinen, bekant bland annat från UMO Jazz-orkestern. Mikko Pettinen har uppträtt på jazzfestivaler i bland annat USA, Kanada och några länder i Afrika. Då framförs musik från Amerika och Finland, i och med att Finland fyller 100 år och att det är hundra år sedan den första jazzinspelningen gjordes.