Författaren Kjell Westö besöker Aulaklubben

Författaren Kjell Westö är gäst i den virtuella Aulaklubben som sänds på onsdag via Sibbo biblioteks Facebook-sida. Bild: Marica Rosengård

Sibbo bibliotek ordnar ett virtuellt evenemang på sin Facebook-sida den 7 april. Då gästar författaren Kjell Westö Aulaklubben och diskuterar sitt skrivande tillsammans med journalisten Eva Kela.

Kjell Westö är gäst i Aulaklubben på onsdag. För den breda allmänheten är han mest känd som romanförfattare men faktum är att han inledde sin skrivande bana som journalist på Hufvudstadsbladet och skribent för Ny Tid.

Författarkarriären inleddes med lyrik men efter det har Westö skrivit romaner, novellsamlingar, teatermanuskript och andra verk. Några av hans böcker har också gjorts som teveserie och film, bland dem genombrottsromanen Drakarna över Helsingfors.

Kjell Westö har fått flera litterära utmärkelser genom åren, för sin senaste bok Tritonus fick han Svenska Yles Litteraturpris 2020.

Westö är översatt till tjugo språk, han läses engelska, spanska, norska och tyska.

I Aulaklubben, som kör i gång på bibliotekets Facebook-sida den 7.4. klockan 18, intervjuas Kjell Westö av journalisten Eva Kela. Evenemanget är tvåspråkigt.