Föreslå Sibbos bästa cykelrutt

FÖRFRÅGNING. Sibbobor uppmanas berätta om sin favoritrutt på cykel. Bild: Mostphotos

Går din cykelrutt genom underbara idylliska landskap? Känner du kanske till en träningsrutt som är lämplig då man vill få mjölksyra i låren? Eller kanske du håller på att lära dig cykla och övar på en trygg väg. Delta i en enkät och föreslå de bästa cykelrutterna i Sibbo.

I Sibbo kommuns cykelenkät kan du märka ut din favoritrutt på en karta, beskriva rutten och pricka in exempelvis de bästa rastplatserna, sevärdheterna och landskapen längs rutten. Enkäten är öppen under tiden 16.9–15.10.

– För att få rekommendationer om alla slags rutter hoppas vi att många olika slags cyklister kunde svara på enkäten. Målet är att publicera en samling med olika slags rutter för såväl söndagscyklister, barnfamiljer som cykelentusiaster, säger planläggare Aino Kuusimäki.

Rutterna kan vara både interna rutter i Sibbo och regionala rutter.

De som svarar på enkäten får gärna berätta om sig själva som cyklister, när de själva cyklar längs rutten i fråga eller varför de tycker om just den rutten. Meningen är att man i ruttsamlingen ska berätta om vilken slags cyklist som rekommenderar vilken rutt, förutsatt att personen i fråga ger lov till det. De bästa ruttförslagen belönas med cykellampor och därutöver utlottas cykellampor bland alla som svarat.

FAKTA

Enkäten

Man kan svara på enkäten på webben. Länken till enkäten publiceras på kommunens webbplats fredagen den 16.9.

Det tar cirka 10–15 minuter att svara på enkäten.

Man kan också skriva ut kartan med din favoritrutt och skicka den till kommunen under adressen ”Cykelenkät”, Sibbo kommun, Stora Byvägen 18, PB 7, 04130 SIBBO.

Enkäten kan också besvaras på caféerna N’avetta, Keidas och Runda Munken.

Mer information fås av planläggare Aino Kuusimäki, tfn 09-2353 6717, e-post: aino.kuusimaki@sibbo.fi.