För knappt sju euro får du e-tidningen och alla artiklar på sajten – men en hel del är gratis också i fortsättningen

PRENUMERERA. Med en digital prenumeration har man förstås enkelt tillgång till allt, och har du redan nu en pappersprenumeration ingår också allt, säger Helén Kurri, chefredaktör för Östnyland. Bild: Kristoffer Åberg

I dag börjar Östnyland ta betalt för en del av det digitala innehållet på sajten ostnyland.fi. Det innebär att en del av artiklarna endast kan läsas av prenumeranter.

Förutom vårt Premiuminnehåll kommer du också i fortsättningen att hitta innehåll på sajten som är gratis.

– Efter två år som tvådagarstidning men med nyheter dagligen på webben finns det helt klart efterfrågan på bra lokaljournalistik, som levereras snabbt och var man än befinner sig. Smarttelefon, läsplatta eller papperstidning – kanalen spelar inte så stor roll längre, utan innehållet är det som folk vill ha, säger chefredaktör Helén Kurri.

Premiummodellen är en satsning på våra betalande kunder. På sajten publicerar vi artiklar som är unika och som ger våra prenumeranter ett mervärde. För den som vill bli digital prenumerant erbjuder vi ett verkligt förmånligt alternativ.

Vilka artiklar är enbart för prenumeranter?

Våra unika artiklar och större satsningar är premiuminnehåll, medan allmänna nyheter precis som nu är öppet innehåll. Med en digital prenumeration har man förstås enkelt tillgång till allt, och har du redan nu en pappersprenumeration ingår också allt.

Varför gör Östnyland det här?

– Vi vill bygga en digital innehållsaffär och en hållbar ekonomi för framtiden och ser det som ett sätt att säkerställa att vi också i fortsättningen kan göra journalistik av hög kvalitet. Det här är ju ingenting som är unikt för Östnyland och de andra tidningarna inom KSF Media-gruppen, utan en vedertagen lösning som många mediehus med oss valt att införa, säger Susanna Landor, ansvarig utgivare för KSF Medias tidningar, och tillägger att det samtidigt finns en rättviseaspekt här: Det är orättvist mot pappersprenumeranterna att den som läser digitalt får tillgång till vårt premiuminnehåll gratis.

Artikeln fortsätter efter annonsen med en faktaruta hur du kommer åt en Premiumartikel.

För att kunna läsa Premiuminnehållet bör du ha ett digitalt konto. Om du redan är prenumerant av papperstidningen eller har en digital prenumeration fungerar ditt gamla konto förutsatt att det är kopplat till din prenumeration. Var vänlig och kontakta kundservice ifall ditt digitala konto inte är kopplat till din prenumeration.

Om du inte lyckas logga in och har glömt ditt lösenord så kan du byta ditt lösenord på sidan https://www.ostnyland.fi/losenord/.

Om du inte har ett konto och vill läsa Premiumartiklar kan du skapa ett konto i samband med att du öppnar en Premiumartikel. Alternativ kan du välja "Logga in" upp i högra hörnet på ostnyland.fi och sedan klicka "Registrera dig!"

ÖN-Premium kostar 6,90 euro per månad och ger tillgång till alla artiklar på ostnyland.fi, och till e-tidningen. Pappersprenumeranter har tillgång till allt digitalt material.

Mer läsning