Flinck gjorde två hattrick – PSS ny etta i innebandyligan

DUBBELT HATTRICK. Akilles Andreas Flinck gjorde två hattrick i helgen. Bild: Tommi Willberg

Nu är det dags för julpaus, bortsett från Bandyligan där serieledaren Akilles har arbetsfyllda veckor framför sig.

Bandy

Bandyligan: Akilles ångar på i tabelltoppen efter två nya segrar i helgen. Dubbelhelgen lockade bra med publik: 655 pers på lördag och 602 på söndag. I den första matchen mot LRK Tornio retade gästerna inledningsvis Akilles men bland annat tack vare ett hattrick av Andreas Flinck tog Akilles en enkel seger med 10–3.

Också mot OLS var den första halvleken jämn. Men inom sju effektiva minuter förvandlade Akilles 3–2 till 7–2 och vann tillslut med 7–3 – bland annat tack vare ett nytt hattrick av Flinck.

Nästa lördag möter Akilles JPS och tillsammans spelar Borgålaget hela sju matcher inom loppet av två veckor: sex i ligan och cupfinal i Villmanstrand mot Veiterä den 4 januari.

Basket

Division 1 A: Tarmo led säsongens tionde förlust på elva matcher borta mot ONMKY på lördag. Positivt var att fem stycken Tarmospelare nådde tvåsiffrigt poängtal med Elias Lahdensuu med 21 poäng som skarpaste skytt. På torsdag har Tarmo en chans att inleda jullovet på positiv not då man möter BC Lepi i finska cupen.

Innebandy

Damernas innebandyliga: PSS damer har haft en strålande höst och efter två segrar i helgen leder laget ligan med ett två poängs försprång till EräViikingit och SSRA som båda spelat en match mer är Borgålaget.

På lördagen snodde PSS poängen i Villmanstrand då man ryckte ifrån i tredje perioden och vann NST med 5–2 efter att det stått 1–1 före den sista perioden. Dagen därpå slog PSS Koovee, som i fredags skrällde mot SB-Pro, med klara siffrorna 5–1.

ÅIF hade en jobbig helg med två förluster: 5–9 mot Classic och 1–5 mot SB-Pro. ÅIF är nästjumbo i ligan på samma poängsumma (2) som NST.

Division 1: Lovisa Tor inledde julpausen redan tidigare men ÅIF har en vecka med två matcher bakom sig. Veckan var riktigt lyckad då Sibbolaget först slog M-Team och sedan kämpade åt sig ytterligare tre seriepoäng med en 9–7-vinst över NJ. ÅIF låg bakom i varje periodpaus men i sista perioden lyckades laget vända matchen i sin favör.

ÅIF har vunnit sina tre senaste matcher och är nu redan femma i serietabellen, bara två poäng bakom trean Tor.

Ishockey

Finlandsserien: Hunters fortsätter på en fjärdeplats i Finlandsserien efter en bortaseger med 6–4 över D-Kiekko i en minst sagt svängig match. Hunters gjorde fyra mål i första perioden, två i numerärt underläge men släppte sedan in fyra i andra perioden. Fem minuter före slutsignalen utnyttjade Hunters ett powerplay och kunde sedan spika slutsiffrorna 6–4 i tom bur.

Handboll

Division 1: Akilles handbollsherrar vägrar förlora. Poängsviten är sex matcher lång efter att Akilles spelade oavgjort, 31–31, borta mot Sjundeå IF:s akademilag. Daniel Lång gjorde åtta mål och var effektivast i Akilles, som återfinns på en fjärdeplats i divisionstabellen.