Fler än en smittad på Benitas Café på midsommardagen – besökare uppmanas hålla koll på sitt mående

Den som besökte Benitas Cafe på midsommardagen mellan klockan 15 och 18 uppmanas hålla ett öga på sitt mående. Bild: Kristoffer Åberg

Den som besökte Pellinge på midsommardagen uppmanas observera sitt mående, uppger Borgå stad i ett pressmeddelande. Flera smittfall har uppdagats.

Den som besökte Benitas Café på Pellinge på midsommardagen, den 26 juni – på eftermiddagen mellan klockan 15 och 18 – uppmanas observera sitt mående och vid behov söka sig till coronavirustest. Staden meddelar om saken i ett pressmeddelande på tisdagseftermiddagen.

– I smittspårningen har det i dag, tisdag, kommit fram att mer än en coronapositiv person befann sig på kaféet i lördags, och att kaféet hade många kunder vid den tidpunkten, säger chefläkare Kati Liukko i pressmeddelandet.

Hon påminner om att den så kallade deltavarianten smittar mycket lätt.

– Den verkar spridas effektivt också utomhus, säger Liukko.

– Vi påminner att man även vid lindriga symptom som tyder på corona måste stanna hemma och söka sig till coronatest, säger social- och hälsovårdsdirektör Ann-Sofie Silvennoinen.

Tid till coronatestet kan beställas via Coronaguiden: https://koronabotti.hus.fi/sv. Telefonbokning på 040 547 7764 eller 040 481 0344. Numren svarar må–to kl. 8–15.30, fr kl. 8–14.30.

Mera information om du misstänker smitta: https://www.borga.fi/information-om-coronaviruset-och-bekampning-av-det .