Fjolårets succéfestival Riverside tillbaka i sommar

MUSIKFIXARE. Marja Ojanen, Marko Ojanen och Robi Nyman står bakom Riverside Festival och tycker det är fint att hela Sibbo är med och stödjer detta sommarevenemang på Söderkulla gård Bild: Sandra Broborn

Blues- och rockfestivalen Riverside arrangeras helgen 17-18 juli för andra året i rad. Den här gången i parkområdet på Söderkulla gård i Sibbo.

Tvådagarsfestivalen är ett ambitiöst samarbete mellan Riverside Festival, Sibbo företagare och Söderkulla gård. Även Sibbo kommun deltar i festivalen. Namnet, Riverside, kommer sig av Sibbo å som rinner precis nedanför Söderkulla gård.

Förra året kom 2 000 besökare och i år beräknas det komma ännu fler, uppemot 3 000. Det kommer att finnas både matförsäljning och alkohol att tillgå i parkområdet under festivaldagarna.

På publikens begäran

– Med vårt motto "På publikens begäran Riverside Festival 2020, vi gör det här tillsammans i Sibbo", ger vi det här festivalveckoslutet i juli nytt liv, säger verkställande direktören för festivalen Marko Ojanen.

Sportklubbarna Ådalens IF tillsammans med Sibbo-Vargarna säljer biljetter lokalt från början av april och får 5 euro per såld biljett.

– Vi försöker inte göra några vinster utan idén är att samarbeta med Sibbo kommun. Lite peace & love och kram, säger Robi Nyman som är en av huvudarrangörerna bakom sommarfestivalen.

Lokala samt världskända artister på plats

Festivalen kickar i gång på fredagen med Helsingfors-baserade Juniper Inc följt av det lokala bandet Stenfors, som leds av Jan "Nasty Suicide" Stenfors.

– Det ska bli härligt att spela tillsammans med mina bröder, säger Jan Stenfors.

Förutom honom själv och sina två bröder består bandet även av hans brorson, dotter och fru.

Fredagskvällen avslutas med bandet Juho Pitkänen & Room Full of Hendrix som värmer upp inför det sista uppträdandet av schlagerdrottningen Vicky Rosti. Borgåbördiga rockaren Pitkänen gjorde bland annat huvudrollen som Jimi Hendrix i musikalen som gick på Borgbackens Peacock-teater för några år sedan.

På lördagen blir det besök av världsstjärnor som bluesartisten Jimmy Lawson (USA), Nashville-stationerade Harry Fontana och brittiska The Renegades Revisited, som gjorde sig ett namn i Finland på 1960-talet. Borgå Big Band gör comeback i år igen, denna gång med solisterna Mikko Leppilampi och Paula Koivuniemi. Festivalen avslutas med finländska Erja Lyytinen, som år 2017 utsågs till Europas bästa bluesgitarrist.

Ordnas på Söderkulla gårds parkområde den 17-18 juli.

För mera information se www.riversidefestival.fi

Mer läsning