Finland firas med gala i Haiko

UNDERHÅLLNING. Tessa Virta Orkester med Tessa Virta och Olli Peuhu uppträder tillsammans med solisten Mikael Konttinen på Borgå juniorhandelskammares självständighetsdagsgala på Haiko gård. Bild: Petra Lind

Borgå juniorhandelskammare arrangerar en gala på Haiko gård den 6 december. Finlands självständighet firas med middag, musik och dans.

Festligt, praktfullt och högtidligt är bara förnamnet för självständighetsgalan där klädkoden är paraduniform eller mörk kostym med förtjänsttecken. Borgå juniorhandelskammares gala pågår ungefär samtidigt som självständighetsbalen i Helsingfors och en som har erfarenhet av landets fest nummer ett är kvällens solist Mikael Konttinen.

– Karismatiska Mikael Konttinen blev känd för publiken efter att han uppträdde som solist i Kaartin Combo i samband med presidentens bal, berättar Sanna Nordman som är ansvarig för kvällens musik.

Konttinen backas upp av Tessa Virta Orkester, det vill säga av pianisten Tessa Virta och kontrabasisten Olli Peuhu samt en trummis. Arrangören ville ha en lokal orkester och fann att Tessa Virta Orkester passar stilmässigt in i helheten.

Borgå juniorhandelskammares gala på Haiko Gård den 6 december klockan 18–23.

Välkomsttal av stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula, titeln Årets Borgåbo 2016 delas ut, musik med Tessa Virta Orkester och Mikael Konttinen.

Klädkod: paraduniform/mörk kostym, förtjänsttecken.

Stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula hälsar gästerna välkomna till självständighetsgalan på Haiko gård. En annan viktig programpunkt är offentliggörandet av namnet på Årets Borgåbo 2016. Under de senaste åren har titeln tillfallit bland andra Laura Sormunen, Kai Kallio, Jarmo Sievers och Jussi Sairanen.

– Utmärkelsen har delats ut sedan 1977, berättar projektchef Outi Lankia.

Biljetterna till galan kostar 72 euro och inkluderar en aperitif, buffémiddag, två glas vin och program. Biljetter kan köpas via Grand-Luckan, via Sokos och via Konstfabrikens info. ÖN

Mer läsning