Fina placeringar fartglada syskon från Borgå i snöskoter-FM

Victoria Laine i svartgul overall och rödklädda lillebror Valter Laine hade ett lyckat veckoslut när FM-deltävlingarna i snöskotersprint avgjordes i Kajana i helgen. Bilden från en träning. Bild: Carolina Laine

Helgens FM-deltävlingar i snöskotersprint i Kajana avgjordes i helgen. Borgåsyskonen Victoria och Valter Laine kammade hem en första- och en fjärdeplacering i juniorklassen.

FM-säsongen på snöskoter inleddes under veckoslutet och lördag-söndag kördes de första deltävlingarna i sprint i Kajana. Deltog för första gången i sprint-FM gjorde Victoria och Valter Laine från Borgå. Syskonen representerar Porvoon moottorivenekerho.

Syskonen Laine deltog redan i fjol i två snowcross-tävlingar, men nu gick de upp mot landets toppjuniorer i junior1-sprintklassen. På lördagen startade elva juniorer och på söndagen tio juniorer och körde två heat per deltävling. Den slutgiltiga placeringen avgjordes genom att addera placeringarna.

Trots krångel i första starten och motorhaveri för Victoria Laines del blev slutresultat utmärkt: Hon fick låna lillebror Valters snöskoter och körde in som etta i lördagens heat. Valter Laine körde in som tre och femma i sina heat och var femma efter lördagens tävlingsmoment.

Victoria Laine fortsatte i storfräsarstil på söndagen och vann båda heaten vilket gav henne helhetssegern i den första FM-deltävlingen i juniorsprint. Valter Laine körde in som ett och fyra i söndagens heat, det räckte till en fin fjärdeplacering totalt.

Sprintsäsongen på snöskoter fortsätter om en vecka i Rovaniemi och säsongens avslutande tävling avgörs i Karstula den 20–21 februari. Efter det kan syskonen Laine ställa siktet på sin sommartida farthobby, båtracing.

Resultaten från den första tävlingen hittas på föreningen Suomen Moottorikelkkailijats webbplats på www.smkry.fi.