Fin säsong trots stulen docka

EN I TRION FATTAS. Den stulna stavdockan Oraklet är dockan i mitten. Bild: Iida Vanttaja

Postbackens säsong har varit fin även om en docka stulits i galleriet. Garantiföreningen hoppas att den ska lämnas tillbaka.

Under sommaren besöktes Postbacken av över 6 000 personer, vilket är publikrekord. Programutbudet på Postbacken har även i år varit stort. Postbackens garantiförening har arrangerat allt från gamla favoritevenemang till nyheter för såväl gammal som ung. En av dem har varit en hantverksvecka med fokus på traditionella hantverk.

För tredje året i rad har garantiföreningen bjudit in en gästkonstnär för att under sommaren bo i gården Lindnäs. I år var det dockkonstnären Iida Vanttajas tur. Hon bjöd på en uppskattad utställning i galleri Postbacken, där hon visade upp stavdockor hon tillverkat under sin långa karriär som teaterdockmakare.

En smolk i glädjebägaren är att någon under galleriets öppethållningstider passade på att ta med sig en av dockorna utan att betala. Den stulna stavdockan heter Oraklet och är ungefär femtio centimeter hög. Föreningen hoppas nu på att den klåfingriga besökaren skall ångra sig och lämna tillbaka den stulna dockan som är värderad till 250 euro. Stölden är polisanmäld.