Filmerna intar Topeliussalen igen i helgen

KAXIG RAPPARE. Risto Rappare går hem hos en finländska barnpubliken. I Topeliussalen visas den senaste biosuccén Risto Räppääjä ja pullistelija. Bild:

Filmvännerna i Sibbo får sitt lystmäte stillat igen i helgen. Under veckoslutet 15–16 mars är det dags för den tredje omgången av gästande filmvisningar i Topeliussalen i Nickby.

Samtidigt får man besök av skådespelaren Konsta Laakso som är aktuell i filmen Oma maa: här har Sibboborna en chans att får höra mera om hur det var att göra filmen och om skådespelaryrket.

Precis som tidigare är det bioaktuella filmer som visas på vita duken, och här finns något för var och en. Barnfamiljerna kan gotta sig på den finurliga svenska filmen Sune vs. Sune medan den finska storfavoriten Risto Rappare är tillbaka i filmen Risto Räppääjä ja Pullistelija som redan nu gjort biosuccé.

Många i kategorin "barnpublik" fastnar säkert också för uppföljaren till Legofilmen, Lego movie 2, där hjältarna i Bricksburg är tillbaka i ett nytt actionspäckat äventyr.

Av de färska Oscarsvinnarna visas Roma som fick pris för bästa regi, bästa foto och bästa film på främmande språk. En Oscar fick också A star is born. Jussi-nominerad är däremot tidigare nämnda Oma Maa liksom den andra filmen om den äkta finska kverulanten, Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja.

Det är Sibbo kommuns kulturtjänster i samarbete med Storyhill som ligger bakom filmsatsningen i Topeliussalen. Filmerna visas med teknik som håller biografstandard. För närmare information om de exakta tiderna för filmvisningarna se kommunens evenemangskalender eller www.facebook.com/cinemanikkila.

Biljetter säljs i aulan utanför Topeliussalen 30 minuter före den första filmförevisningen fredag 15 mars respektive lördag 16 mars. Förköp och bokningar som privatmeddelnade på Cinema Nikkiläs Facebooksida eller per e-post på info@storyhill.fi.