Filmerna byts ut mot musikteater på Lovisabiografen – men bara för stunden

TEATERGÄNGET. Loviisan Teatteris musikteaterpjäs Tämän kylän keisari spelas på Kino Marilyn i Lovisa. Bild: Ari Haimi

Vita duken får vika undan för några kvällar på biografen Kino Marilyn i Lovisa när Loviisan Teatteris pjäs ätts upp i Lovisa.Premiären var i fredags.

Lovisaförfattaren Daniel Katz har skrivit största delen av manuset och pjäsen är en variant på den klassiska berättelsen om en pojke från en liten by som beger sig ut i världen för att söka lyckan. Livet är fyllt av upp- och nedgångar och i Loviisan Teatteris pjäs finns det mycket att känna igen sig i: här finns allt från jobbiga grannar och usla chefer till frodiga fruar. Samtidigt lyfts resans tjusning fram som ett element i pjäsen.

Produktionen har formats av ensemblen, det vill säga utan en utomstående regissör, och utöver det humorklingande innehållet kommer pjäsen också med mycket musik. Publiken bjuds bland annat på Matti Häyhäs trallvänliga låtar, på stycken av Tuomari Nurmio och på musik av det lokala pojkbandet Voice Crack. Ett liveband ackompanjerar skådespelarna.

Tämän kylän keisari hade premiär den 16 november på Kino Marilyn, föreställningen räcker cirka 1 timme och 45 minuter en paus inkluderad. Pjäsen visas också den 21.11, 23.11 och den 24.11 klockan 19. Biljetterna kostar 20/15 euro. ÖN

Mer läsning