Film och berättelser på Postbacken

MUNVIGT PÅ POSTBACKEN. Söndag klockan 18 klarnar det om det är Kim Gustafsson som får titeln bästa berättaren. Bild: Arkivfoto

Kim Gustafsson och fem andra tävlar i munvighet.

På veckosluter bjuder Postbacken på såväl biografföreställningar som berättartävling. Filmförevisningarna börjar på fredag klockan 20. Då visas den inhemska prisbelönta filmen "Barnmorskan" som är en berättelse om en barnmorska som förälskar sig i en SS-man under Lapplandskriget.

På lördag blir det allvarstyngd komik med filmen "En man som heter Ove" som hade premiär i fjol. Inträde till filmförevisningarna är 3 euro.

Efter ett års paus får Borgås Bästa Berättare en fortsättning. Söndagen den 28 augusti klockan 18 framträder munviga personer Postbackens scen och tävlar om vem som är den bästa berättaren.

I år är det Cale Andersson, Kim Gustafsson, Marcus Henricson, Henrik von Pfaler, Micaela Röman och den svarta hästen som deltar. Vem den svarta hästen är klarnar på söndagskvällen.

Deltagarna tävlar i hur man kan hålla liv i en berättelse utan att stappla, tystna eller trassla in sig i orden. De får också visa sig på styva linan med argumentation, gissa ett föremål och berätta en egen historia på fem minuter.

Alla berättelser varvas med levande musik av Bosse Träskelin och Lasse Lönnroos. Programvärd är Katarina Stolt.