Fiktiv Sibbogreve fortsätter kohandla i säsong två av populär komediserie

MISSTÄNKSAMMA. I säsong två av serien Sipoon herttua fortsätter Pirjo Heikkiläs och Riku Nieminens polisduo att utreda den korruptionsmisstänkta Sibbobusinessmannen Pasi Kovalainens förehavanden i kommunen. Bild: Hanna-Maria Gronlund

Serien Sipoon herttua hade premiär för drygt ett år sedan och blev en omedelbar tittarsuccé. Nu startar inspelningarna av komediseriens andra säsong där familjefadern från Sibbo fortsätter med sina ljusskygga businesstransaktioner.

I centrum för Sipoon herttua står businessmannen Pasi Kovalainen (Kari Hietalahti) som byggt sitt finansimperium med tvivelaktiga metoder. Korruption är Sibbobons mellannamn men när säsong två inleds har han bytt till välgörenhetsbusinessen och familjens pengar håller på att ta slut.

I samma veva blir det byte på kommundirektörsposten i Sibbo och eftersom kommunen har så dåligt rykte strävar fullmäktige efter transparens i beslutsfattandet. Resultatet blir att Sibbo går inför kommundirektörsval där invånarna får rösta fram sin favorit.

Den sittande kommundirektören (Miitta Sorvali) vill inte kliva åt sidan och ger sig in ett skumt samarbete med "greven från Sibbo" som i sin tur vill bygga en stormarknad för att få ekonomin i skick. Både polisen och lokaltidningen blir misstänksamma och börjar utreda kohandeln.

Den första säsongen av serien blev något av en viral hit och videoklipp från Sipoon herttua har delats flitigt i sociala medier. Som exempel kan nämnas klippet "Kun yrittäjällä palaa käpy" som setts av mer än 2 miljoner människor. Tilläggas kan att den fiktiva Sipoon herttua var uppställd i Sipoon Sanomats tävling om årets Sibbobo 2018.

Serien är Elisa Viihdes originalproduktion och säsong två har premiär i november.