Borgå företagarförening kandidat till Finlands bästa

Föreningen Borgå Företagare är en av fem finalister för utmärkelsen årets bästa företagarförening i Finland. Borgåföreningen tävlar i klassen för stora föreningar och tävlingen avgörs i början av februari.

Föreningen Borgå Företagare, med omkring 700 medlemmar, är en av finalisterna när Finlands Företagare utser den bästa lokalföreningen 2022. På bilden föreningens nyvalda ordförande Marina Nyberg.
11.01.2023 06:40
Borgå Företagare har kommit till final i serien på stora föreningar med över 500 medlemmar tillsammans med företagarföreningarna i södra Helsingfors, Kuopio, Seinäjoki och Åbo. Kuopion Yrittäjät har valts som bästa förening redan tre gånger år 2009, 2018 och 2019. Seinäjoen Yrittäjät vann ifjol. Det är takorganisationen Företagarna i Finland som utser vinnaren.
– Redan en finalplats är ett härligt erkännande för allt det arbete som vi har gjort tillsammans för företagarnas och företagsamhetens bästa i Borgå, säger föreningens nya ordförande Marina Nyberg.
Borgå Företagare valdes både 2007 och 2018 till regionorganisationens, Nylands Företagares, bästa lokalförening. Verksamheten i Borgå har även noterats tidigare på riksnivå. Föreningen var en av finalisterna år 2018.
Saker som utvärderas är samarbete med kommunen, påverkan, medlemmarnas nytta, kommunikation och organisationsarbete.
– Samarbetet mellan föreningen, staden och utvecklingsbolaget Posintra har framskridit märkbart under senaste år. Det mest aktuella exemplet är näringslivslöftet som underskrevs i december. Även kommunbarometerns resultat i fjol påvisade, att Borgå har blivit en bättre kommun för företagen, säger Nyberg.
Vinnarna publiceras och belönas den 2 februari i Villmanstrand.

ANDRA LÄSER