Vessörundån ordnas för tionde gången

Motionsevenemanget Vessörundån fyller 10 år i år vilket betyder att det i sommar har löpts 100 motionskilometer på Vessö. Jubileumsårets rutt startar vid Svenskborg.

Motionsglädje är det viktigaste under Vessörundån som i år ordnas för tionde gången. Men visst väck tävlingsinstinkten när alla startar på samma gång.
Wessölandets ungdomsförening står bakom motionsevenemanget Vessörundån som blivit en viktig del av både Vessöbors och andra motionärers sommar.
I år går starskottet torsdagen den 22 juli klockan 18.30 vid Svenskborg. Evenemanget är till för alla, därför finns både en 10 kilometer lång och en 6 kilometer lång rutt. Den kortare rutten lämpar sig också för den som vill gå.
Vessörundån har haft olika rutter nästan varje år men jubileumsåret till ära kommer starten att gå från föreningslokalen Svenskborg och rutten kommer i alla fall för någon löpare att vara bekant från tidigare. Målet är också vid Svenskborg.
Det finns flera klasser: juniorer, 6 km (14 åringar och yngre), damer, 10 km eller 6 km, herrar, 10 km eller 6 km och 6,5 km promenerande. Längs banan finns vatten- och saftkontroller och Wessö FBK ser till så alla mår bra från start till mål.
I deltagaravgiften ingår elektronisk tidtagning, saftkontroller och glass när man kommit i mål.
Anmälningar och info: www.vessorundan.fi.

ANDRA LÄSER