Borgå Zontaklubb ordnar morgonkaffe på internationella kvinnodagen

Professor Elli Aaltonen talar om kvinnors och flickors säkerhet, speciellt i Finland men också i dagens ojämlika värld.

Elli Aaltonen talar på Borgå Zonta-förenings morgonkaffe.
23.02.2023 16:32 UPPDATERAD 01.03.2023 12:12
Borgå Zontaklubb ordnar morgonkaffe på kvinnodagen onsdagen den 8 mars. Talare är FRK:s ordförande Elli Aaltonen. Professor Elli Aaltonen talar om kvinnors och flickors säkerhet, speciellt i Finland men också i dagens ojämlika värld.
– Trygghet ger likadana livsmöjligheter för alla kvinnor i hemmet, på jobbet och inom olika områden. Den ger ökat förtroende och demokrati för olika institutioner både under fred och vid kriser, säger Elli Aaltonen. Elli Aaltonen berättar att FRK med sin verksamhet stöder och förbättrar kvinnors och barns säkerhet.
Kvinnodagens morgonkaffe är ett välgörenhetsevenemang, som Borgå Zontaklubb har arrangerat årligen kring olika teman. I år är trygghet ett viktigt tema. Med evenemanget samlas medel för att hjälpa flickor och kvinnor.
Biljetter till tillställningen kan köpas av alla Borgå Zontor eller via e- postadressen solveig.mickels@zonta.fi Inkomsten från morgonkaffet används till att stöda ukrainska flyktingar i Borgå. Ett annat donationsmål är Madagaskar, där stöds flickors skolning.


Internationella kvinnodagens morgonkaffe, den 8 mars klockan 7.30, restaurang Zum Beispiel i Borgå.

ANDRA LÄSER