Insändare: Var f-n blev reserverad taxi?

Den beställda taxin kom inte som lovat.
13.12.2022 16:29
Hur känns det så här i jul- och självständighetsdagstider? Några står vid dignande bord, andra sitter på julfester med ”varierande” program. Alla har transporterna ordnade, -allt fungerar, -allt till och med i överflöd.
Men! Hur var det med min handikappade synskadade, rörelsehämmade vän. Hon hade beställt invalidtaxi till kl. 15.00 till sin adress i centrala Sibbo. Hon hade lovat vara närvarande på en barnjulfest där ett litet barn hade önskat att just hon skulle vara där. Att vara i god tid och stå ute i minus 7 graders köld för att efter dryg halvtimme då ingen taxi uppenbarar sig skrida till andra åtgärder kan inte för nämnda person vara så enkelt. Det blir naturligtvis det samhället i dag mer och mer förlitar sig på, nämligen den tredje sektorn, ja just det en god vän, som inte i dessa fall finns i överflöd.
Detta är inte första gången. Detta är inte bara i Sibbo. Detta händer överallt dessutom allt för ofta. Vad skall vi tro om vår grundservice? Vad skall vi tro om våra beslutsfattare? Vad skall en handikappad person tro om oss och om vår välfärd? Vad skall den lilla flickan tro om oss människor och våra löften? Vad kan hennes fråga vara i dag?
Mamma, tror du jultomten kommer?
Vad skall mamma svara?
Rolf Björkell, Sibbo

ANDRA LÄSER