Luciakandidat nummer 5 - Vanessa Lehmusto

Valet av Östnylands lucia pågår för fullt och här på ostnyland.fi presenterar vi alla kandidaterna. Vanessa Lehmusto har kandidatnummer 5.

Luciakandidat Vanessa Lehmusto.
Oskar Skogbergoskar.skogberg@ostnyland.fi
23.11.2022 10:25 UPPDATERAD 23.11.2022 18:28

Rösta på Östnylands lucia

Luciaomröstningen pågår fram till onsdag den 30 november klockan 16.
Rösta per sms: Skicka meddelandet Ön 1 lucia, Ön 2 lucia, Ön 3 lucia, Ön 4 lucia, Ön 5 lucia, Ön 6 lucia eller Ön 7 lucia till numret 16155. Ett sms kostar 2 euro och debiteras direkt från telefonräkningen. Observera att endast en röst per telefonnummer registreras till omröstningen.
Delta med röstsedel: Från och med onsdag 23 november kan du rösta på din favoritkandidat på tidningen Östnylands redaktion, Lundagatan 8 i Borgå, på Luckan i Kulturhuset Grand, Biskopsgatan 28 i Borgå eller på Borgåbygdens ungdomsförbund, Tingsgårdsvägen 4 i Borgå.
Delta i luciainsamlingen: Bidrag till luciainsamlingen kan bifogas med röstsedeln. Bidrag kan också betalas in på konto Aktia FI7540 5010 5002 7068. Insamlingstillstånd RA/2019/912. Insamlingen pågår till den sista januari 2023.
Östnylands lucia är ett samarbete mellan tidningen Östnyland, Yle Östnyland, Borgåbygdens ungdomsförbund och Aktiastiftelsen.
Vanessa Lehmusto är 16 år, går i Gymnasiet Lärkan i Helsingfors och bor i Illby i Borgå. Hon uppträder sporadiskt med pianolåtar inför publik och i lågstadiet fick hon också pröva på att vara lucia. Till familjen hör mamma, pappa, en bror samt två katter och en sköldpadda. Hennes drömyrke skulle vara pianostämmare, hon tycker att mekanismen i ett piano är fascinerande. Vanessa beskriver sig som vänlig, rättvis och omtänksam.

Varför vill du bli lucia?

– Jag vill vara med och bevara den fina 70-åriga traditionen. Det är viktigt att sprida glädje och ljus speciellt i det här världsläget.
Luciakandidaterna intervjuades även av Yle Östnyland. Här kan du höra intervjun med Vanessa Lehmusto.

ANDRA LÄSER