FC Lovisa tog storseger mot tabelljumbon

MÅL. Niko Orava (tv) och Atte Samelsson gjorde fyra mål var när FC Lovisa krossade tabelljumbon Luumäki. Bild: Benny Liljendahl

Det var närmast ”kattens lek med råttan” när FC Lovisa tog emot tabelljumbon LuPo i fotbollens division fyra.

Gästerna från Luumäki hade inte mycket att säga till om och "Efsee" kunde enkelt bärga säsongens tredje seger. Resultatet blev 8 – 0 efter fyra mål var av tonåringarna Atte Samuelsson och Niko Orava.

– En sådan här match stärker killarnas självförtroende, säger Joakim Forsström, nöjd FC-tränare . Att lyckas med avslutningarna och ta till vara de chanser som skapas, sitter bra i ryggen på killarna.

Tränaren menar att han tvingats göra vissa ändringar i laguppställningen på grund av skadeläget, men att dessa justeringar gav ett bra resultat.

– Motståndarnas taktik gynnade dessutom oss. Men kan säga att de bjöd in våra snabba killar till dukat bord. Det var bara för dem att ta för sig.

Redan efter en knapp halvtimme hade Atte Samuelsson gjort tre mål och matchen var förstås avgjord. Niko Orava ville inte vara sämre och satte även han tre bollar inom en dryg halvtimme. I matchen sista minut gjorde sedan gossarna ännu ett mål var och slutresultatet blev förkrossande 8 – 0.

– Vi fick fina bollar att jobba med, säger Niko och Atte med en mun. Det är lätt att spela på topp och göra många mål när man har bra understöd.

FC Lovisa har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och ligger just nu på åttonde plats i tabellen med tio poäng. Bästa målgörare så här långt är Niko Orava med åtta fullträffar, vilket ger en tredjeplats i seriens målbörs. Atte Samuelsson har nätat sju gånger när snart halva säsongen spelats. Lovisa spelar närmast två matcher på bortaplan och kan ses på Centralplanen igen lördag 3 augusti kl. 15.00 då Liry står för motståndet.

Mer läsning