FC Futuras herrar får ny tränare – Johan Lönnqvist tar över redan nästa vecka

NYA TAG. Johan "Jugi" Lönnqvist tar över som tränare för FC Futuras representationslag för herrar. Arbetet på lagbygget inför nästa säsong är redan i gång. Bild: Pressbild

Johan Lönnqvist tar över tränaransvaret för FC Futuras representationslag för herrar som håller till i division 3. Kontraktet är på ett år med option på ett år till.

– Det här är ett projekt som jag går in för med iver och med väldigt positiv inställning. Jag har två lättare år bakom mig på tränarfronten, och nu kändes det lagom spännande att gå in för det här, säger Johan Lönnqvist i ett pressmeddelande.

Redan nästa vecka kör FC Futura-herrarnas första träningar i gång med den nya tränaren i spetsen. Samtidigt börjar förberedelserna inför nästa säsong, och ett av föreningens centrala mål är att bygga ett riktigt bra lag med idel lokala fotbollstalanger.

Tanken är att stärka föreningens identitet och som ett led i det arbetet är det synnerligen viktigt att satsa på unga, fotbollsspelande Borgåbor. Enligt FC Futuras ordförande Toni Nuikka hoppas man också kunna locka duktiga spelare, som fått sin fotbollsfostran i Borgå, tillbaka till hemstaden.

Återflyttare

Nya tränare Johan Lönnqvist uppger att han redan i det här skedet fört flera intressanta diskussioner med möjliga återflyttare, men att det än så länge är för tidigt att gå ut med några namn.

– Det blir spännande att se hur slagkraftig truppen kan bli med idel lokala krafter, säger han.

FC Futura var nära att i höstas ta steget upp till division 2, men det var Vandalaget VJS – som förutom en förlorad match just mot Futura gick obesegrad genom sommarsäsongen – som tog klivet upp till fotbollstvåan.

– Det är klart att vi i Futura längtar hett efter att stiga tillbaka till division 2, men just nu tar vi ingen stress över det, säger Lönnqvist. Nu satsar vi på att bygga laget inför nästa säsong, och sedan när vi vet vilka spelarna är och hur det slutgiltiga laget formas så sätter vi upp ett gemensamt mål, säger Johan Lönnqvist.

Mixat lag

Klubbens nya tränare har lång erfarenhet som juniortränare, och har framgångsrikt lotsat lokala juniorer vidare i fotbollsvärlden. Med det som bakgrund kan man anta att just flera unga spelare gärna återvänder till Borgå för att igen kunna ta del av Lönnqvists läror.

– Jag hoppas att vårt lag nästa säsong blir en blandning av erfarenhet och ungdom. Det säger sig självt att alla får en chans att visa vad det går för, och alla har samma utgångsläge när vi börjar forma laget för nästa säsong.

FC Futura håller på att bygga upp ett ledarteam kring Johan Lönnqvist med uppgift att få ruljangsen kring representationslaget att fungera. Vilka som ingår i teamet klarnar inom den närmaste tiden.

Kontraktet med Johan Lönnqvist skrevs på i måndags.

Mer läsning