FC Futura står vid ett vägskäl

DAGS FÖR EN FUNDERARE? FC Futura står inför ett viktigt beslut. Skall man fortsätta ta in spelare från annat håll eller ge den egna juniorerna en chans att kliva in i rampljuset? Bild: Andreas Sjöblom

Efter åtta raka säsonger i fotbollstvåan halkade FC Futuras representationslag ner till division tre. Nu står klubbledningen inför ett viktigt beslut. Skall man satsa på att snabbt ta sig tillbaka till tvåan eller är man beredd att ta en time out, satsa på de egna juniorerna och låta avancemanget ta den tid det behöver?

– Något entydigt svar kan jag inte ge men personligen skulle jag gärna se att vi använder oss av Borgåspelare i en så stor utsträckning som möjligt, säger FC Futuras ordförande Jouko Särkkälä.

För klubben var degraderingen till följande serienivå naturligtvis en enorm besvikelse.

– Det är onödigt med bortförklaringar. Fotbollstvåan är en högklassig och jämn serie och även om jag tycker att vi hade en kompetitiv spelartrupp så var truppen uppenbart ändå inte tillräckligt konkurrenskraftig, säger Särkkälä.

Något entydigt svar kan jag inte ge men personligen skulle jag gärna se att vi använder oss av Borgåspelare i en så stor utsträckning som möjligt.

FC Futuras ledningsgrupp, med undantag av Särkkälä som inte hade möjlighet att närvara, samlades senaste vecka för att dra upp riktlinjerna inför nästa säsong. För tillfället ter sig framtidsvisionen rätt så blurrig och det verkar inte finnas någon konsensus i hur man ska gå vidare.

– I det här skedet kan jag varken säga bu eller bä. Först måste vi utreda hur många spelare som är villiga att fortsätta spela i trean och tränarposten måste också fyllas. Om ungefär en månad finns det mer att rapportera, säger vice ordförande Petri Lampinen.

Mellan raderna kan man läsa att ambitionerna till ett snabbt avancemang finns där men måste det faktiskt vara ett självändamål att direkt försöka ta sig tillbaka upp till tvåan?

Att nu i stället ge klubbens egna juniorer ett större ansvar är en investering på framtiden.