Evenemanget Smaku får en egen tidskrift

Det kommersiella och populära matevenemanget Smaku utvidgar konceptet med en egen tidning.

Tidningen ska presentera allt från odlare till kockar och restauranger.
Östnyland
24.05.2022 10:00
Tidskriften Smaku presenterar restauranger, kockar, odlare och producenter i Lovisa och Borgå, meddelar man i ett pressmeddelande. Tidskriften ska ge "en inblick i den östnyländska smakvärlden som formats av åkrar, hav och skärgård", noteras det.
Tidningen presenterar också alla portioner i Smaku-evenemangen i Borgå och Lovisa.
Matevenemanget Smaku, som började i Borgå och som blivit populärt, har spridit sig till såväl Lovisa som Nådendal.
Det är också Lovisabolaget Creative Peak som gör tidningen i samarbete med evenemangsarrangören. Temat är mat och smak i östra Nyland.
– Det finns intresse för närmat, producenter och tillverkare. Matkulturen blir allt mera lokal och vi vill presentera odlare, fiskare, kockar, bagare och matproducenter i området. Der är ju de som möjliggör smakupplevelserna, säger Smakus chefredaktör Päivi Ahvonen i pressmeddelandet.
Under Smaku-evenemanget kan man pröva små smakportioner från de restauranger som deltar, till ett pris på mellan 5 och 7 euro. Smaku-tidningen kommer ut i mitten av juni och kan köpas i butiker och restauranger i Borgå och Lovisa.
– Vi som ordnar evenemanget anser att en ny tidning ökar intresset för evenemanget och betjänar både restaurangerna och kunderna. Tidningen är också till för våra närproducenter och småproducenter som får alldeles för lite uppmärksamhet och förtjänar att bli sedda och hörda, säger Smaku Festivals evenemangskoordinator Pilvi Mölsä.

ANDRA LÄSER