Fansen kan göra sig redo för en bra bandysäsong

HÖGLJUDDA FANS. Så här såg det ut under en av Akilles matcher för ett par år sedan. Arkivbild. Bild: Andreas Sjöblom

Tränare och spelare är taggade för en spännande säsong.

Akilles Bandys herrlag har kört i gång med isträningen i början av augusti. De första passen på is har redan visat att sommarens fysikträning under ledning av Tommy Ekblom har förbättrat spelarnas uthållighet och styrka. Chefstränaren Antti Parviainen är nöjd.

– Det är trevligt att hålla olika övningar när det finns en motiverad blandning av unga och erfarna spelare med en stark fysisk grund. Det är väldigt bra att Tommy är involverad under hela säsongen och tillsammans skall vi sträva efter att lagets formkurva ständigt pekar uppåt och är på topp inför de viktigaste spelen i slutet av säsongen.

Akilles höst innehåller tre isträningar i veckan i ishallsrinken i Borgå. Träningarna, ledda av chefstränaren har utformats för att utveckla spelarnas färdigheter i olika delområden av spelet. I samband med dessa och även utöver tränar laget tillsammans samt enskilt under Tommy Ekblom med tanke på att förbättra fysiken.

I oktober spelas Finlands Cup i Uleåborg, och därefter hoppas man att isläggningen på hemmaarenan, den förnyade bollplanen, ska lyckas. Förhoppningen är att kunna spela någon träningsmatch i Borgå, innan grundserien kör i gång i mitten av november.

Chefstränare Antti Parviainen säger att programmet som man gjort upp tillsammans med klubbledningen möjliggör en proffsig förberedelse. Enligt Parviainen är det fint att ledningen satsar på den nuvarande truppen, bestående av ett flertal unga spelare, och skapar möjligheter för dem att utvecklas.

– Det här är väldigt viktigt eftersom laget förnyas och klubbens egna begåvade ungdomar kommer att ta ansvar de närmaste åren. Laget och då i synnerhet ungdomarna behöver läger samt matchar mot de bästa i världen för att utvecklas. Som chefstränare har jag lovat vara med och skapa träningsriktlinjer i klubben, samt hjälpa tränarna i föreningens egna juniorlag till en mer systematisk utveckling av unga spelare.

Akilles Bandy har förutom representationslaget till Bandyligan också anmält ett lag till Suomi-Sarja och juniorlag i alla åldersgrupper. Dessutom kommer Akilles även att ordna den populära och kostnadsfria Bandyskolan från mitten av november till slutet av säsongen. – Det är fantastiskt att bandy som hobby intresserar och det finns lokala och nationella samarbetspartner som är med och satsar på bandyskolan. Representationslagets spelare har lovat att i turer ställa upp som tränare i bandyskolan och jag kommer också att vara där när det är möjligt, säger Parviainen.

Mer läsning