Fågelskydd och sillgrisslor tema för naturkväll

FÅGELKÄNNARE. Lovisaforskaren Martti Hario gästar Östra Nylands fågel- och naturskyddsförenings naturkväll på fredag och berättar om sillgrisslorna på Aspskär. Bild: Petra Lind

Fågelskyddet på Aspskär och sillgrisslor är teman som diskuteras på fredagens naturkväll i Östra Nylands fågel- och naturskyddsförenings regi.

Vårdagjämningen är förbi och flyttfåglarna anländer; säkra vårtecken om något. Till den kategorin hör också Östra Nylands fågel- och naturskyddsförenings naturkväll, som enligt traditionen ordnas i anslutning till föreningens årsmöte.

Fredagskvällens möte inleds med de stadgeenliga ärendena och som vanligt ges föreningsmedlemmarna aktuell information om Aspskärs fågelskyddsområde i Lovisa ytterskärgård, bland annat går man igenom gjorda fågelobservationer och häckningsresultat.

Efter en paus med lotteri och kaffeservering bjuds årsmötespubliken på föredrag och bildvisning. Föredragshållare är forskaren Martti Hario som berättar om sillgrisslorna på Aspskär. Arno Rautavaara visar bilder i anslutning till föredraget.

Östra Nylands fågel- och naturskyddsförenings naturkväll riktar sig inte enbart till föreningsmedlemmar utan alla vänner av östnyländsk natur och naturskydd är välkomna att delta.

Fredagen den 7 april kl. 18.30 i Lovisa Svenska Medborgarinstitut.

Mer läsning