Postbacken söker gästkonstnär för sommaren

Konstsatsningen på Postbacken i Illby fortsätter i sommar. Nu söker Postbackens Garantiförening en konstnär eller hantverkare som vill bo på gården Lindnäs över sommarmånaderna.

Postbacken söker gästkonstnär nummer åtta. Konstnärer och hantverkare som är intresserad av att bo i Lindnäs stuga över sommaren ska lämna in sin ansökan senast den 20 februari.
ÖN
01.02.2021 13:10
Gästkonstnären på Postbacken har möjlighet att utöva sin konst eller sitt hantverk och ges också möjlighet att ställa ut i en av de centrala stugorna på området. Konstformen eller typen av hantverk är inte avgörande för vem som blir vald, men däremot önskar Postbackens Garantiförening att sommargästen har ett intresse för historiska miljöer, hjälper till med utställningsarrangemangen och ser gärna att hen även ordnar en kurs i sitt hantverk eller sin konstform.
Gästkonstnären får gärna ha kunskaper i finska och svenska, men det är inget krav. Personen som väljs får bo i Lindnäs stuga på Postbacken, gärna från juni till augusti, men även kortare perioder kan komma i fråga.
Postbacken har under de tre senaste åren varit med på Konstrundan och ansöker även i år om att får delta med gästkonstnärens utställning. Sju gästkonstnärer har hittills tillbringat sommaren på Postbacken, i fjol var det illustratören och barnboksförfattaren Liisa Kallio som höll till i Lindnäs stuga.
Gästkonstnären utses av styrelsen i Postbackens Garantiförening utifrån ansökan med portfolio. Ansökan ska vara styrelsen tillhanda senast den 20 februari 2021. Mera information finns på Postbackens webbplats.

ANDRA LÄSER