Kvinna skottskadades i Sibbo tidigare i höstas – nu efterlyser polisen vittnen

En sandgrop vid Oljevägen ligger i centrum för en skottincident i Sibbo i september.

Polisen behöver vittnen som kan ha information om händelsen.
16.11.2021 07:05 UPPDATERAD 16.11.2021 07:25
Det var den 5 september som en person – enligt tidigare uppgifter en kvinna – skottskadades i Sibbo. Då var polisen fåordig om händelsen, och man visste inte om kvinnan blev skjuten av misstag eller med flit.
I det skedet hade polisen varken någon anhållen eller misstänkt för dådet. Däremot hade man hylsan som lett till antagandet att skottet avfyrades från ett handeldvapen – alltså ett vapen som kan avfyras med händerna utan stöd eller stativ.
Nu efterlyser polisen vittnen till händelsen; Östra Nylands polisinrättning skriver i ett pressmeddelande att man efterlyser iakttagelser. Den här gången talar man om en "sivullinen henkilö" som blev träffad av ett skott från ett skjutvapen. Finskans sivullinen kan syfta på utomstående person eller oavsiktligt offer.
– Vi behöver iakttagelser som är kopplande till händelsen i sandgropen vid Oljevägen 552 i Sibbo den 5 september, säger förundersökningsledaren, kriminalkommissarie Tero Tyynelä, i pressmeddelandet.
– Vi är särskilt intresserade av skyttar som övat i sandgropen mellan den 5 och 17 september. Alla iakttagelser och all information är värdefulla, tillägger han.
Det går att kontakta polisen per mejl eller telefon: 0295-436 442 eller vakivalta.ita-uusimaa@poliisi.fi.

ANDRA LÄSER