Remi Lindholms säsong: Bra start, "skit" VM, bra avslutning

För ett och ett halvt år sedan slog Remi Lindholm igenom på den internationella skidscenen med dunder och brak. Den här vintern hade han för första gången A-landslagsstatus och kan relativt nöjt blicka tillbaka på vintern då han befäste sin position i landslaget.

Längdskidåkaren Remi Lindholm avslutade nyligen sin första världscupsäsong som A-landslagsmedlem.
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
31.03.2023 06:34 UPPDATERAD 31.03.2023 06:42
Pernåbördiga skidåkaren Remi Lindholm avslutade sin tävlingssäsong i världscupen förra veckoslutet i Salpausselkäspelen i Lahtis. 25-åringen hade tävlat rätt sparsamt efter veckorna före världscupavslutningen men fick till det fint i masstarten på 20 kilometer i det krävande, blöta vädret i Lahtis.
Hans slutplacering i det tuffaste möjligaste sällskapet var en 15:e plats, som tangerar säsongens tredjebästa resultat. I december i Lillehammer blev det en 15:e plats på samma sträcka. På 20 kilometer fritt i Davos före jul stod Lindholm för karriärens bästa världscupplacering då han kom elva, ett pinnhål bättre än i den lika långa jaktstarten under premiärveckoslutet i Ruka.
Under den gångna säsongen tävlade Lindholm rätt sparsamt i världscupen men kommit in bland de femton bästa i tre av sina sju individuella tävlingar.

ANDRA LÄSER