Du hinner ännu köpa biljetter till helgens Pellinge musikdagar

Avslutningskonserten i Borgå domkyrka och lördagens konsert i St. Olofs Kapell har biljetter.

Munskydd gällde också under Pellinge musikdagar i fjol. Arkivbild.
03.08.2021 16:26 UPPDATERAD 03.08.2021 16:28
Konserterna i Solhälla på Pellinge är slutsålda, men till söndagens avslutningskonsert i Borgå domkyrka finns det ännu gott om plats. Även till konserten i St. Olofs Kapell på lördag klockan 22 finns det biljetter.
Söndagens konsert i kyrkan börjar klockan 18, och då får publiken njuta av Ludwig van Beethovens Pianosonat Nr.26 Ess dur op. 81 a ”Les adieux” och Frédéric Chopins Pianosonat op. 35 nr. 2 b-moll.
– Chopins sonat med den kända ”sorgmarschen” är väldigt känd och omtyckt, och spelas ofta på begravningar, säger Monica Groop, konstnärlig ledare för musikdagarna.
Groop vill också passa på att berätta att torsdagens konsert ”En kväll med Tove Jansson och hennes visor” där Emma Klingenberg och Kristian Nyman uppträder, har flyttats från Skärgårdshemmet till Solhälla, som har en rymligare sal.
Under alla konserter har säkerheten beaktats. Det finns desinfektionsmedel och besökarna rekommenderas använda munskydd både inomhus och utomhus. Publiken går in i konsertsalen en och en och beaktar trygga avstånd i alla situationer.
Mer info och biljettförsäljning på pellingemusikdagar.fi.

ANDRA LÄSER