Bredd och profilvärvningar har gett Akilles nytt lyft

Efter ett par stillsamma säsonger i det nedre skiktet av serietabellen är Akilles handbollsherrar tillbaka på toppen. Bredden i den förstärkta truppen är stor och då gemenskapen finns där så är det inget under att grönvitt stoltserar på förstaplats i division 1.

Niclas Ahlgren leder skytteligan i division 1 med sina 66 fullträffar på åtta matcher.
02.12.2021 06:55
Akilles handbollsherrar har vinden i ryggen och seglar framåt som tabelletta i division 1 med ett facit på åtta segrar och bara en förlust. Efter den coronadrabbade förra säsongen har chefstränaren Besim Qerimi fått ett slagkraftigt lag på benen. Sammanhållningen på träningarna är bra vilket också syns på planen.
– Vi har fått mer erfarenhet till laget och har tränat hårt. Vi har gjort vissa ändringar och hittat rätta roller i försvarsspelet. Genom det har vårt målvaktsspel också blivit bättre, säger Qerimi som har en över tjugo man stark trupp till sitt förfogande.
– Det brukar sällan vara så här många spelare i ett divisionslag. Alla tränar och får ganska jämnt med speltid. Vårt spelsätt påverkas inte märkbart fast vi skulle byta flera spelare åt gången.