Kolumn: Erikas julklappstips!

Just nu är det många som febrilt försöker hitta på bra julklappar. Dagens kolumnist har sin egen strategi för julklappsinköpen.

13.12.2022 06:46
Låt oss klargöra direkt att jag är en person som sätter mycket tanke och tid på att välja julklappar åt mina närmaste. Jag är ofta också väldigt sen med mina gåvor och kan inte i juni köpa julklappar för att sedan ha dem klara. 
Så är du nu av typen som redan har alla klappar klara, paketerade och med handgjorda etiketter på så får du kanske inte så mycket av denna text. Du är helt enkelt en annan kategori. Å andra sidan är du typen som i panik på julafton rusar in på bensinmacken för att köpa första bästa grunka du kan hitta så vet jag inte heller om detta hjälper. Men för resten av oss som lodar någonstans mittemellan har jag några råd.
Jag brukar börja med att göra en lista på alla, också självklara gåvomottagare så jag får en helhetsbild. Om du funderar på vem du ”behöver” ge gåvor åt försök tänka att skulle du bli glad av en gåva av personen eller skulle det kännas underligt? Känns en gåva för mycket kan kanske ett julkort vara bättre. Eller ett julkort med något neutralt, som choklad. Jag ger gåvor ganska lätt och kämpar med att lära mig ge små, neutrala gåvor. Det blir lätt övertänkt.

ANDRA LÄSER