Polisen räddade nyfödd kattunge vid rikssexan

En patrull från Östra Nylands polisinrättning ryckte ut på ett hjärteknipande uppdrag på onsdagseftermiddagen, och räddade en nyfödd kattunge från rikssexan i Lovisa.

RÄDDAD. Polisen räddade den här nyfödda kattungen på rikssexan på onsdagseftermiddagen. Nu vårdas den på katthuset i Lovisa.
08.05.2019 16:56 UPPDATERAD 08.05.2019 16:57
Det var en observant förbipasserande som upptäckte den ensamma lilla kattungen i närheten av Café Lilja på rikssexan, och bestämde sig för att kalla på hjälp. En polispatrull ryckte ut och räddade ungen från en säker död. Det visade sig nämligen att ungen var nyfödd, och att kattmamman låg skadad vid vägrenen alldeles i närheten.
Kattungar föds blinda och döva och är helt beroende av kattmamman under sina första månader. Den här vilsekomna kattungen fick åka polispiket till katthuset i Lovisa, där den nu tas om hand. På vägen hann poliserna döpa den ensamme överlevaren till Rambo.
Patrullen från Östra Nylands polisinrättning tog en bild på kattungen och berättade om räddningsoperationen i ett Facebook-inlägg. Det dröjde inte länge förrän diskussionen tog fart i kommentarsfältet och många gladde sig över polisens insats.
Katthuset i Lovisa rapporterade också om kattungens mående i diskussionskedjan. Bara en kort stund efter att ungen anlänt katthuset sög den i sig 2 milliliter mjölkersättning. Det visade sig också att den fortfarande hade navelsträngen kvar. Det fick många att oroa sig för ytterligare kattungar som i värsta fall rumlar omkring i närheten av riksväg 6.
Samtidigt var det många som uttryckte för den skadade kattmamman, och många engagerade sig i såväl kattmammans som kattungarnas öde. För Rambos del ser framtiden ljus ut: att döma av kommentarerna så finns det flera hem som kan ta emot ungen och som har en fostermamma på lut.

ANDRA LÄSER