Bronsfärgad avslutning på säsongen – och en fin karriär

PSS:s damer får i år kalla sig det tredje bästa laget i Finland. Medaljsviten är nu fyra säsonger lång efter en bronsmatch som bjöd på spänning och stora känslor.

PSS – FM-bronsmedaljörer 2023.
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
01.04.2023 19:12
PSS:s innebandydamer avslutade säsongen 2022-23 med en match som såg ut just som en PSS-match brukar se ut. Noggrant försvarsspel, oerhört målsnålt och spännande så att det osar om det.
Och liksom de tre senaste säsongerna slutade 2022-23 med medaljer hängande runt PSS-spelarnas nackar. Thrillern, också kallad F-ligans bronsmatch, mot EräViikingit i Aurorahallen slutade 2–1 (0–0, 2–1, 0–0) i PSS:s favör och därmed är Borgådamernas medaljsvit nu fyra säsonger lång.
Bronsmatchen var en defensiv tillställning som endast bjöd på 16 skott på mål och tre fullträffar inom loppet av dryga sex minuter. Backen Emma Parta satte in 1–0 via ribban efter en halvtimmes spel men EräViikingit kvitterade bara 15 sekunder senare med ett mål som hör till säsongens tursammaste. Kvitteringen bokfördes som eget mål då en PSS-passning från egen zon träffade en motståndare i ansiktet och bollen studsade in i nätmaskorna bakom en totalt överraskad, storspelande PSS-målvakt Arla Salo.

ANDRA LÄSER