Postbacken efterlyser gästkonstnär nummer sju

Är du konstnär eller hantverkare med intresse för historiska miljöer? Då kan det bli du som får bo i Lindnäs stuga på Postbacken över sommaren.

NUMMER SJU. Postbacken söker en gästkonstnär som vill flytta in i Lindnäs stuga över sommaren 2020, senast nästa vecka ska ansökan lämnas in. I fjol tillbringade Tuunaajamutsi Annakaisa Kilpinen sommaren i Postbackens konstnärsresidens.
ÖN
10.02.2020 11:05
Postbackens Garantiförening söker årligen en gästkonstnär eller -hantverkare till Postbacken, och nu är det dags igen. Senast den 20 februari ska ansökan vara inlämnad och helst ska ansökan hela perioden juni-augusti men även kortare perioder kan övervägas.
Gästkonstnären har möjlighet att utöva sin konst eller sitt hantverk och hålla en utställning i en av de mer centrala stugorna på Postbacken. Dessutom ska gästkonstnären vara villig att hjälpa till med arrangemangen kring utställningen och gärna hålla en kurs i den hantverks-/konstform hen representerar.
Konstformen eller typen av hantverk är inte avgörande. Bland de tidigare gästkonstnärerna hittar man såväl målare som dockteaterkonstnärer och videhantverkare. Postbacken ansöker även i år om att gästkonstnärens utställning är en del av Konstrundan.
Gästkonstnären får gärna ha kunskaper i finska och svenska, men det är inget krav.
Det är styrelsen för Postbackens Garantiförening som utser gästkonstnären utifrån ansökan med portfolio. Ansökan ska vara styrelsen tillhanda för sommaren 2020 senast den 20 februari. Läs mer på webbadressen www.postbacken.fi.

ANDRA LÄSER