Borgå får ny klädbutik för barn

Ett år av planeringar bär äntligen frukt. Johanna Tulikoura och Sofia Eriksson öppnar en butik med kläder för barn på måndagen i Borgå.

ÖPPNINGSDAGS. På måndagen slår barnklädsbutiken Lykke Kids upp sina dörrar. Johanna Tulikoura och Sofia Eriksson väntar med spänning.

På Lundagatan öppnas Lykke Kids, en klädbutik för barn på måndagen.

– Vi märkte att det fanns ett hål i utbudet av barnkläder så vi bestämde oss för att börja med en egen butik. Namnet kommer från danskans lycka, det är enkelt att säga och vi ville gärna ha ett namn som betyder någonting, säger Johanna Tulikoura.

Under de senaste åren har det blivit att svårare att få tag på barnkläder i Borgå utöver de stora kedjornas utbud.

– Vi kommer att erbjuda kläder för både ute och innebruk, även festkläder, säger Sofia Eriksson.

Delar på arbetet

Både Tulikoura och Eriksson har små barn och har därför varit insatta i klädutbudet i staden. Förra året då de var hemma med barnen började de fundera på att starta en butik. Medan barnen lekte i parken kunde de sitta och planera tillsammans.

– Kläderna ska vara prisvärda och av bra kvalitet, inget slit och släng med andra ord.

– Vi har ganska samma stil och smak och kommer bra överrens. Annars skulle vi aldrig ha kommit så här långt, säger Johanna Tulikoura.

BEKANTA MÄRKEN. Sofia Eriksson och Johanna Tulikoura har själva klätt sina barn i samma märken som de nu säljer.

Eriksson har tidigare erfarenhet av företagande, hon har en egen skönhetssalong. Tulikoura har i sin tur jobbat med marknadsföring och hennes föräldrar har ett eget företag. Det gav henne också modet att våga testa på det själv.

– Det är en styrka att vara två, när det blir tungt har man varandras stöd och kan bolla idéer, säger Tulikoura.

– Vi har inte haft några stora problem, det mesta går att lösa i och med att man är två, säger Eriksson.

Klassiska barnkläder

I butiken kommer det att säljas allt från kläder för bebisar till storlek 140.

– Vi har valt en väldigt klassisk och skandinavisk stil, säger Tulikoura.

I första hand säljer de kläder, men beroende på vad kunderna frågar efter kommer de att fylla på sitt sortiment. Redan nu finns det små accessoarer och presentförpackningar.

– Målet är att kunderna ska veta att de alltid kan komma hit och hitta det de behöver. Inför fester kan man komma på att man inte har strumpbyxor, så det försöker vi alltid ha inne.

Märkena har valts med omsorg, både Erikssons och Tulikouras barn har haft kläder av samma märken och de vet vad de går för.

– Kläderna ska vara prisvärda och av bra kvalitet, inget slit och släng med andra ord. Barnen ska också kunna leka och röra sig i kläderna utan att det är obekvämt, säger Eriksson.

Tills vidare satsar de på en traditionell butik, men det finns planer på att även starta en nätbutik inom en snar framtid.

– Jag tror att många ändå vill komma och känna på kläderna innan de köper.

Lykke kids

Öppnar måndagen 15.8

Finns på Lundagatan 7

Öppethållningstider mån-fre 9:30–17:30, lör 10-14

Finns också på Facebook och på Instagram