Akilles förlorade den andra semifinalmatchen – begär videogranskning efter kontroversiellt domarbeslut

Det blev en riktig besvikelse för Borgåfansen på lördagen då Akilles förlorade 1–2 mot Narukerä på hemmaplan. Matchen avgjordes med ett straffslag på tilläggstid. Akilles upplever att domarbeslutet som direkt ledde till det avgörande målet var felaktigt.

Akilles bandyherrar ligger nere 0-2 i semifinalserien i Bandyligan, men föreningen vill överklaga ett kontroversiellt domarbeslut som ledde till den senaste förlusten.
27.02.2023 07:15
Så som det ser ut nu måste Borgålaget Akilles vinna tre matcher i rad för att komma till final efter lördagens 1–2 förlust.
Det var Narukeräs Joona Rajala som avgjorde matchen efter domarbeslutet om straffslag på tilläggstid. Akilles enda mål gjordes av Rasmus Flinck i andra halvlek.
På söndagen meddelade Akilles att man begär videogranskning av semifinalmatchens avgörande slutminuter. Akilles har också beslutat att inte spela följande match i semifinalserien innan ärendet är behandlat.
Föreningens hela utlåtande låter så här:
Akilles har av Finlands Bandyförbunds disciplinnämnd begärt videogranskning av felaktiga domarbeslutet som inträffade på tilläggstiden av den andra semifinalmatchen, eftersom beslutet var direkt avgörande för matchens slutresultat. Om domarbeslutet bedöms vara felaktigt kräver Akilles att matchen ogiltigförklaras och matchen spelas på nytt. Akilles bandystyrelse har i dag söndag enhälligt beslutat att inte spela följande match i semifinalserien innan disciplinnämnden har behandlat ärendet.

ANDRA LÄSER