Ny hundpark planeras vid Tasträsket i Söderkulla

Sibbo kommun planerar en ny hundpark i Söderkulla. Hundparken skulle placeras i Miiliområdet vid friluftslederna i närheten av Tasträsket. Tekniska utskottet har behandlat parkplanen och beslutat att lägga fram planen.

Söderkullahundarna ska få en ny hundpar i slutet av året.
01.03.2023 13:30 UPPDATERAD 01.03.2023 13:48
Den nya hundparken i Miiliområdet ska bli en skogig och stimulerande miljö för hundarna. Den byggs i närheten av friluftslederna i området och kommer att ha separata områden för stora och små hundar. Parken och områdena ska inhägnas med ett 1,60 meter högt staket.
Kommunen kommer att lämna kvar rikligt med träd i hundparken och ytskiktet ska i huvudsak bestå av skogsmark. Hundparken utrustas med bänkar, sopkärl och en anslagstavla. Parken får också belysning.
– Intresset för en ny lättillgänglig hundpark har varit stort i Söderkulla. Miiliområdet valdes eftersom det är lätt att nå till fots och med bil, det ligger på ett lämpligt avstånd från bosättningen och det är beläget intill friluftslederna, säger kommunens trädgårdsmästare Kari Ojamies i ett meddelande.
Hundparken i Miiliområdet ligger nära bostadsområdena Hassellunden, Tasträsk och Stenkulla. I närheten av hundparken finns också en officiell badplats för hundar.
I budgeten för år 2023 reserveras ett anslag på 90 000 euro för byggandet av hundparken. Det är meningen att byggarbetet ska inledas på hösten så att hundparken är klar i slutet av året. Parkplanen kommer att läggas fram och kommentarer kan lämnas in om den under tiden under de närmaste veckorna.

ANDRA LÄSER