Exklusivt för Borgå – Thomas Enroth ger en enda kaffekonsert åt sin trogna publik

Snart får Thomas Enroth åter bänka sig framför pianot på Grands scen. Bild: Arkiv/Kristoffer Åberg

Kom och önska din favoritmusik under kaffekonserten den 29 september på Grand.

Coronapandemin har slagit hårt på många kulturarbetare. Musikern och kompositören Thomas Enroth hör till dem som drabbats hårt men som hela tiden försökt hitta nya sätt att nå sin publik. Strömmade konserter, konserten hemsänd till publiken inspelad på cd har varit ett par av sätten att nå publiken under pandemin.

– Men det är svårt att få lönsamhet i sådana projekt, folk vill uppleva musik på riktigt, och viljan att betala för en strömmad konsert är inte stor.

Enroth har flera gånger under pandemin uttryckt sin besvikelse över politikerna, som han upplever har behandlat kulturarbetarna väldigt nonchalant. Många artister längtar efter att få uppträda och möta sin publik, och i den längtan föddes idén om en kaffekonsert på Grand den 29 september, som man nu säljer biljetter till.

– Jag spelar piano, berättar om mig själv och livet under coronapandemin. Publiken får också komma med önskemål om låtar de vill höra.

Den här konserten ger Enroth endast i Borgå, eftersom han upplever att publiken här under alla år visat stor uppskattning för hans framträdanden

– Jag ville göra något exklusivt just för Borgåborna.

Enroth är väldigt noga med att betona ansvaret som kulturaktörerna har för att ordna trygga evenemang. Därför säljs ett begränsat antal biljetter till hans konserter, eftersom risken för ett bakslag och en återgång till strikta restriktioner är det sista som han önskar.

Enroth återvänder också till Grands scen längre fram för flera julkonserter. Två är redan slutsålda, och den tredje säljs just nu – och givetvis med ett begränsat antal biljetter för att garantera allas säkerhet.

På Grand onsdagen den 29 september kl. 14.

Musikern och kompositören Thomas Enroths konsert för Borgåpubliken.

Unik konsert med vackra höstsånger på flygel och tankar kring livet.