Eva Wahlström upp i ringen igen – verkar också få försvara sin VM-titel

LOVSIABOXARE. Eva Wahlström fajtas i Salo i november, och i februari är det sannolikt dags att försvara VM-titeln. Bild: Mikko Peltonen

Den Lovisabördiga boxaren Eva Wahlström går en match i Salo den 30 november. Därefter är det kanske dags för Finlands enda världsmästarboxare att försvara sin titel.

Den första fajten äger rum i Salo den 30 november i samband med evenemanget Salo Knockout Nights. I ett pressmeddelande uppger man att det därefter sannolikt bär av till England för att försvara VM-titeln mot Terri Harper – en motståndare som är oerfaren men ung och hårt slående.

Erbjudandet om matchen i England kom från promotorn Eddie Hearn. Petri Paimander, som representerar Eva Wahlström, uppger i pressmeddelandet att man ännu inte skrivit under avtalet.

– Men vi har muntligen bekräftat att vi accepterar erbjudandet. Detaljerna har preciserats och är nu i en form som vi önskade, så under den här veckan ska det bli formellt.

Terri Harper fyllde nyligen 23 och har boxats i proffs-sammanhang nio gånger. Hon har vunnit alla gånger, varav fem före sista ronden. Eva Wahström har för sin del 25 matcher bakom sig, med 22 vinster. Matchen mellan Harper och Wahlström går av stapeln i början av februari, även om det exakta datumet ännu inte är spikat.

Före det är det ändå dags för åtta ronder i Salo, där Wahlström får emot sig den 22-åriga Consolata Musanga från Nairobo.

– I det här skedet försöker jag fokusera enbart på matchen i Salo. Jag får inte tänka längre än det, säger Wahlström i pressmeddelandet.

Mer läsning