Europas bästa bluesgitarrist har alltid Borgå med på turnéplanen

TURNERAR. Europas bästa bluesgitarrist Erja Lyytinen är aktuell med nytt material och höstturné. På torsdag uppträder hon i Borgå. Bild: Dirk Eidner

Bluesgitarristen Erja Lyytinen inleder höstens konsertsalsturné nästa vecka. På torsdag anländer hon till Borgå och Kulturhuset Grand.

Under turnén, som går under namnet Another world, fokuserar Erja Lyytinen på eget material. Hon uppträder med nyskrivet bluesinspirerat och rockigt material, på livefavoriter och på överraskande roots-coverlåtar. På repertoaren finns bland annat hennes nya singel, också den kallad Another world, som officiellt släpps på fredag tillsammans med en video.

Erja Lyytinen har turnerat flitigt under sommaren och till en av höjdpunkterna hörde uppdraget som uppvärmare för legendariska gitarristen Carlos Santana. Dessutom fick hon chansen att jamma tillsammans med honom på scenen. Under höstturnén backas hon upp av Tatu Back på bas, Iiro Laitinen på trummor och Kasperi Kallio på keyboard.

Lyytinen, som i fjol utsågs till årets bluesgitarrist i samband med European Blues Awards, har en bred publik i Östnyland och för den som vill ha biljetter till Borgåkonserten gäller det att vara snabb; det finns inte särskilt många platser kvar. Biljetterna kostar 24,50–29,50 euro via Ticketmaster.

Från Borgå drar turnén vidare till ytterligare sex orter för att avslutas den 13 oktober i samband med festivalen Scandinavian Blues Party i Karleby.

Kulturhuset Grand, torsdagen den 4 oktober klockan 19.

Mer läsning