Ett år till – Laakkonen fortsätter i Akilles

Sami Laakkonen. Bild: Tommi Willberg

Akilles bandysektion uppdaterar sin image inför stundande säsong. Samtidigt meddelar klubben att man tecknat ett nytt ettårskontrakt med Sami Laakkonen, som förväntas återvända till spel runt årsskiftet.

Bandysäsongen inleds för Akilles del i slutet av veckan i högklassiga tecken då Borgålaget deltar i världscupen för klubblag i Sverige. I gruppspelet står hemmanationens Vetlanda och Hammarby samt ryska SKA Neftianik för motståndet. Inför turneringen meddelade Akilles om ett färskt spelarkontrakt: en förlängning med legendariska nummer sjuttiosju, Sami Laakkonen.

– Det blir tufft för de unga killarna då de får mäta sig och se hurdan farten är på världstoppen, säger Laakkonen, som själv reser till Sverige i civilkläder då han ännu rehabiliterar sig efter en knäoperation i juni.

Laakkonens förra säsong gick åt stöpet då han led en knäskada, som skulle hålla honom borta hela säsongen, redan innan tävlingsåret kört i gång. Laakkonen gjorde ändå en oförglömlig – och oväntad – comeback i den sista grundseriematchen och spelade en ytterligare slutspelsmatch innan han var tvungen att vila knät igen. Nu siktar han sakta men säkert på att komma i spelskick runt årsskiftet.

– Jag är ivrig som en ung pojke. Jag tror och hoppas på att jag får knät i skick och kan spela en bra och hel säsong efter att jag kommit tillbaka, säger Laakkonen, 44, som tillsammans med ett potentiellt Akilles vill förgylla fjolårets bronsmedalj.

Enhetliga färger

Inför säsongen 2018-19 förnyar Akilles bandysektion sin image. Med hjälp av en designgrupp bestående av Akillesaktiva har man uppdaterat sektionens varumärke, mest konkret i form av en färsk klädkollektion. De nya kläderna – allt från mössor och munkjackor till piké- och t-tröjor – finns redan nu till salu. Bandysektionen understryker en mer enhetlig linje med rätt nyans av föreningens gröna och vita färger.

– Drömmen är att hela Akilles skulle ha samma look, menar bandysektionens Niklas Skoog och Kenneth Ek.

Målvakter: Isak Skog, Olli Lappalainen.

Utespelare: Raoul Karlqvist, Dylan Lindblad, Ville-Veikko Angeria, Teemu Koivunen, Joakim Nordström, Andreas Flinck, Casper Hänninen, Akseli Laakkonen, William Skog, Rasmus Lindqvist, Juuso Johansson, Joel Niittyvuopio, Rasmus Fridolfsson, Rolf Larsson, Akseli Pursio, Aapo Pursio, Rasmus Kettunen, Andreas Lindfors, Matti Vainio, Sami Laakkonen.

Chefstränare: Antti Parviainen.

Två cuptävlingar i oktober, ligapremiär i november

Akilles deltar i världscupen för klubblag i svenska i Sandviken den 11-14 oktober. Borgålaget spelar i samma grupp som Vetlanda BK, Hammarby IF och SKA Neftianik från ryska Chabarovsk.

Den 26-28 oktober spelar Akilles gruppspel i finska cupen. I Akilles grupp hittas OLS, Narukerä, WP 35 och Kamparit. Gruppvinnaren till cupfinal.

Akilles har ligapremiär den 17 november. En vecka senare blir det hemmapremiär mot HIFK.

Mer läsning