Esperi Cares vd Marja Aarnio-Isohanni avgår

Esperi Care meddelar att vd Marja Aarnio-Isohanni lämnar sin tjänst.

– I den här situationen ser jag en uppsägning som rätt beslut. Det centrala i mitt jobb har varit tillväxt och lönsamhet och personalfrågor har fått för lite uppmärksamhet. Nu lider hela företaget och dess anställda av det. Jag är hemskt ledsen och bär ansvaret för mitt misstag, säger Marja Aarnio-Isohanni.

I ett pressmeddelande säger Aarnio-Isohanni att hon är ledsen för personalens skull. Hela uppståndelsen kring företaget reflekterar negativt på alla de arbetstagare som gör sitt jobb med stort hjärta.

– Vad kommer till det påstådda dödsfallet i Kristinestad har vi gått till botten med det och inte hittat någon rapport eller förfrågan på utredning av det. Inför min avgång vill jag bara uttrycka det, säger Aarnio-Isohanni.

Vill bygga upp ett förtroende igen

Esperi Cares styrelseordförande Harri-Pekka Kaukonen säger att han är ledsen över att personalens meddelanden om de problem som funnits inte tagits på allvar. Han betonar att man vidtagit åtgärder för att åtgärda situationen.

– Vi vill att våra kunder och deras anhöriga ska kunna lita på att Esperi Care ger kvalitativ vård. Vi inser nu att vi inte har lyckats vara värda det förtroendet.

Under helgen meddelade Esperi Care att de kommer att anställa mer personal och granska vården i alla sina enheter.

– Det här är en början för att bygga upp förtroendet och infria våra löften till kunderna och deras anhöriga samt till vår egen personal, säger Kaukonen.

Mer läsning