En paus på över två år tar slut – Marcus Vänttinen gör comeback

Marcus Vänttinen. Bild: Tommi Willberg

En av finsk MMA:s största stjärnor gör comeback.

"Jag ser om motivationen kommer tillbaka. Om den inte gör det kan jag ändå vara nöjd med min karriär – men jag har inte bestämt mig att sluta så det ska du inte skriva".

Det sade Borgåfightern Marcus Vänttinen i juni i fjol då Östnyland träffade honom på hans hemmagym Hardknocks Helsinki. Då hade MMA-stjärnan Vänttinen inte gått en match på nästan 16 månader och bara gått två matcher sedan november 2013.

Men nu är det klart: blåvit kampsportspublik får se det stenhårda proffset i MMA-ringen den 5 augusti i Hartwallarenan i Helsingfors där den högklassiga M-1 Challenge 82-matchkvällen ordnas. Vänttinen, vars proffsfacit är 24–6, möter ett ryskt löfte Mikhail Ragozjin (8–2) i proffskvällens huvudmatch.

I augusti har Vänttinen nyss fyllt 30 år och då har det nästan gått två och ett halvt år sedan hans senaste match. Men man kan räkna med att han är i form.

– Jag har tränat hela tiden och nu känns det som att det skulle vara kul att fajta igen. Jag har hela tiden erbjudits matchkontrakt men det här väckte intresset eftersom jag gillar M-1 som organisation. Jag har haft ett par bra matcher med dem och har goda minnen av matchresorna, säger Vänttinen till kampsportssajten mmaviking.com.