En pärla mitt i krisen – Helmitelefonen ger stöd i vardagen

Bild: Mostphotos

Känner du ångest på grund av coronakriset? Mår du illa fysiskt eller psykiskt? Då kan du ringa Helmi-telefonen som svarar på samtal från oroliga Lovisa- och Lappträskbor.

Via Helmi-telefonen kan du få hjälp om du våndas över coronaviruskrisen, och du behöver inte vara ensam med dina känslor. Invånare i Lovisa och Lappträsk kan ta kontakt för att få psykosocialt stöd eller ringa upp bara för att då diskutera lite. All kontakt med Helmi behandlas konfidentiellt.

Vill du ringa Helmi så är numret tfn 040–640 3381 vardagar kl. 8–16. Det går också att skicka e-post på helmi.helppi@loviisa.fi.

Utöver det kan man också vända sig till social- och krisjouren, tfn 040–517 4194 för att ventilera sin oro. Där ges stöd och diskussionshjälp för den som är oroad över sitt eget eller sina närståendes välbefinnande och trygghet på grund av coronavirusläget. Social- och krisjouren ger inte hälsorådgivning.

Dessutom kan man anlita den nationella telefonrådgivningen om coronaviruset (THL) för att får allmän information om coronaviruset. Numret är 0295 535 535.

Mer läsning