Elever samlade över 2 400 euro till flyktingar

VÄLKOMMET BIDRAG. Daniel, asylsökande på Poppel och Martina Lindroos, biträdande chef, tar emot checken på 2424 euro som eleverna i Lyceiparkens skola har samlat in. Bild: Cecilia Kristjankroon

Engagerade ungdomar arrangerade konsert till förmån för flyktingarna.

En check på 2424 euro kunde Lyceiparkens skolas elever överräcka till Daniel, en av de asylsökande som bor i Röda Korsets asylmottagning Poppel. Mottagningens biträdande chef Martina Lindroos var också med.

– För pengarna ska vi köpa cykelhjälmar åt samtliga asylsökande i Karijärvi och Johannisberg. Dessutom ska vi göra ett barns rullstol säkrare genom reservdelar, Migri betalar inte för det. Om det finns pengar kvar ska vi ordna en sommarutflykt för barnen till Kungsbacka bondgård, säger Martina Lindroos.

För pengarna ska vi köpa cykelhjälmar åt samtliga asylsökande i Karijärvi och Johannisberg.

Summan är resultatet av välgörenhetskonserten som elever på alla årskurser i Lyceiparkens skola arrangerade i april till flyktingarnas väl.

Skolans musiklärare Magnus Strandvik berättar att niorna under en vecka jobbade med flyktingfrågor ur olika perspektiv.

– Eleverna jobbade självständigt med egna valda underrubriker som resulterade bland annat i presentationer om flyktingarnas väg till Finland, om deras bakgrund och deras ekonomi. Eleverna upplevde att det mest givande under veckan var mötena mellan elever och flyktingar, då de till exempel bakade bullar tillsammans.

I konserten stod elever från alla årskurser på scenen med ett väl inövat konsertprogram. Tillsammans med inbjudna gäster bjöd eleverna på jazz, pop, rock och körsång. Med hjälp av lokala företagare kunde kostnaderna för produktionen täckas med sponsorunderstöd. Intäkterna från konsertens biljettförsäljning, lotteri, kaffeservering och garderob överräcktes oavkortat till Röda Korset på torsdagen.

Mer läsning