Ekuddens campingområde utan företagare

NATURSKÖNT. Staden tar över campingplatsen i Lovisa. Bild: Arkiv/Lasse Lehtinen

Företagarparet som skulle driva Ekuddens camping i Lovisa har dragit sig ur. Nu tar staden över i stället.

Sommarens arrangemang kring campingplatsen i Lovisa blir lite annorlunda i år. Efter att företagarparet som skulle ta över drog sig ur av personliga skäl har nu staden i stället valt att sköta campingen. Staden meddelade om saken i ett pressmeddelande på onsdagen.

Anställer tre

I praktiken blir det utvecklingsdirektör Sten Frondén som ansvarar för området över sommaren. Han säger att man ska anställa tre personer för att jobba med det dagliga arbetet, varav en också har ansvaret för att konkret driva stället. Utöver det ska man sysselsätta några personer från Lilla Petters gård, bland annat med skötsel och motsvarande jobb.

– De som sköter kundbetjäningen måste ändå vara över 18 år, säger Frondén.

Meningen är att hålla öppet också kvällar och veckoslut, där planen i nuläget är att hålla öppet till klockan 21. Campingen öppnar i mitten av juli och stänger i slutet av augusti. I motsats till tidigare år kommer man enbart erbjuda övernattning i tält, husbilar och husvagnar – inte i de byggnader som tidigare använts.

– Med den här tidtabellen kan vi inte skaffa de tillstånds som krävs. Det är omfattande förberedelser.

Investeringar och renoveringar

Meningen är också att göra en del investeringar på området. Man har redan tidigare rivit den fuktskadade bastun som funnits vid den så kallade Grå villan. Utöver det ska man låta bygga köket som kan användas av camparna och närmare granska vilka renoveringar som eventuellt behövs i Grå villan.

Det finns också pengar för en servicebyggnad, men där hade man inväntat kommentarer från företagarna innan arbetet skulle komma i gång.

– Den skulle vi inte börja bygga förrän nästa höst. Nu måste vi ta ställning till vad vi gör med campingplatsen på sikt. Fortsätter vi med camping eller gör vi något annat av den?

Frondén påpekar att det inte finns några konkreta förslag eller tankar på vad som eventuellt kunde hända.

– Det är ett värdefullt område med många möjligheter. Det är för tidigt att säga vad annat man kunde göra med det om det inte är camping som gäller.