Efter succén – nu får Fredrik Jensen chansen

Fredrik Jensen har satt avtryck i sitt nederländska klubblag. Det ger också utdelning. Landslagsdebuten kan ske mot Österrike.

Fredrik Jensen har spelat mest hela tiden i FC Twente efter nyår. Han har gjort sitt första mål i den holländska ligan och har spelat från start i de sex senaste dusterna.

Till slut kunde inte förbundskaptenen Markku Kanerva blunda för hans framfart. Det finns chans till debut i A-landslaget i träningsmatchen mot Österrike den 28 mars.

– Han får mycket ansvar i Twente och nu är det hög tid att han får testa på det här, säger Kanerva.

Jensen finns inte med landslaget under kvalresan till Turkiet. I stället spelar han då med U21-landslaget som möter Nederländerna den 24 mars.

– Vi förde diskussioner med U21-landslaget. De har en bra match under deras samling och jag hoppas att han får mycket ansvar där. Efter det ansluter han till matchen mot Österrike, säger Kanerva.

Mycket talar för att Jensen kan få speltid i Innsbruck.

– Det blir knappast samma lag i de två matcherna. En del byten blir det, men jag slår inte fast något ännu.

Jensen är den enda debutanten som finns med i truppen. I övrigt är det i stora stycken de spelare som fanns med när den sparkade förbundskaptenen Hasse Backe ledde laget som är uttagna.

I Antalya ska landslaget försöka öppna segerkontot i VM-kvalet.

– Det är en rejäl utmaning. Det finns inte så mycket svårare bortamatcher. Samtidigt har Turkiet inte startat kvalet så bra och har ett grymt tryck på sig. De måste vinna. Jag tror att vi kan överraska, säger Kanerva.

– Vi vill ha framgång. Vi utvecklas via goda resultat och får tillbaka tron på landslaget.