Efter stort polispådrag i Finnby: Troligtvis häktas ändå ingen

PÅDRAG. Polisen grep en person i Finnby på tisdagen. Flera enheter, däribland Karhu-gruppen, deltog i tillslaget. Bild: Kristoffer Åberg

Personen som greps i samband med ett stort polispådrag i Finnby i Borgå på tisdagseftermiddagen kommer knappast att häktas, uppger polisen.

Tisdagens tillslag i Finnby i Borgå verkar inte – trots ett omfattande pådrag med ett flertal polisenheter – vara särskilt allvarligt. I samband med operationen greps en person, då misstänkt för skjutvapenbrott. Ett samtal till förundersökningsledaren visar att också brottsrubriceringen blir lindrigare än först tänkt.

– Såsom det ser ut nu kommer vi inte att begära personen häktad. Brottsrubriceringen kommer troligtvis att ändras till lindrigt skjutvapenbrott, som är straffbart med böter, säger kriminalkommissarie Jere Pääkkönen.

Polisen grep en person misstänkt för skjutvapenbrott i Finnby vid halvtvåtiden på tisdagseftermiddagen. Enligt ett ögonvittne var sju polisbilar på plats i närheten av brandstationen i Finnby. Läs mera om polispådraget här.

Mer läsning