Effektiv telefonrunda i Sibbo – nu ringer kommunen upp också seniorer under åttio

VÅGA SVARA. Helena Räsänen, servicedirektör i Sibbo, hoppas att äldre Sibbobor vågar svara i telefonen då kommunen och församlingen ringer upp - från olika nummer -för att diskutera coronasituationen. Bild: Ksf-arkiv/Kristoffer Åberg

Inom de närmaste veckorna kan seniorer i åldersintervallet 70–80 räkna med ett samtal från Sibbo kommun. Diskussionsämnet är coronaviruset.

Sibbo kommun och församlingarna utvidgar sin telefonrunda och ringer även kommunens äldre som är yngre än 80 med anledning av coronavirussituationen.

Inom de närmaste veckorna kontaktas alla över 70-åriga Sibbobor per telefon skriver kommunen i ett pressmeddelande. Syftet är att kartlägga de äldres eventuella behov av hjälp samt erbjuda information om coronavirusepidemin.

Kommunen ringer samtalen i samarbete med församlingarna, och hittills har man redan hunnit ringa alla över 80-åriga Sibbobor minst en gång.

Kommunen och församlingarna använder flera olika telefonnummer för att ringa samtalen, och därför kan man inte meddela på förhand vilka numren är.

– Vi förstår att alla inte nödvändigtvis vill svara på okända nummer. De som ringer upp framför dock alltid sitt ärende klart och tydligt. Hoppas denna information samt vetskapen om att man kommer att bli uppringd är till hjälp, säger Helena Räsänen, Sibbo kommuns servicedirektör för tjänster för äldre.

Mer läsning