Borgå trafik drar in lokala bussturer och börjar köra till Helsingfors i Onnibus regi – från juni faller namnet Borgå trafik bort från turlistorna

Borgå stad meddelar att man tryggar den interna kollektivtrafiken trots Borgå trafiks beslut att dra in turer. På sommaren börjar också Borgå Trafiks bussar köra i Onnibus regi.

Nya vindar blåser på Borgå Trafik.
Jon Nyqvistjon.nyqvist@ostnyland.fi
20.05.2022 13:06 UPPDATERAD 24.05.2022 10:32
Förra veckan kom Borgå stad med nyheten att Borgå Trafik har meddelat att bolaget drar in många turer och linjer i den interna kollektivtrafiken i Borgå redan i början av juni.
Meningen är nu att Borgå stad och Närings-, trafik- och miljöcentralen strävar efter att snabbt köpa ersättande trafik för sommaren och för nästa vinter.
"Lokaltrafiken har i många år fungerat på marknadens villkor, vilket har för staden varit funktionellt en ändamålsenlig och förmånlig lösning. Vi kommer att föreslå en överskridning av budgeten i år för att garantera att trafiken fortsätter utan avbrott i huvudsak med liknande tidtabeller som i somras och förra vintern. Kostnaderna för staden är stora, men samtidigt får staden en möjlighet att påverka utvecklingen av kollektivtrafiken på ett nytt sätt", säger kommunteknikchef Kari Hällström i stadens pressmeddelande.

ANDRA LÄSER